DISTRIBUIȚI
politico.eu

Fostul premier francez Manuel Valls, care şi-a luat cetăţenia spaniolă şi s-a mutat în Spania în 2018 pentru a candida la postul de primar al Barcelonei, a votat duminică în capitala catalană, în alegerile parlamentare anticipate spaniole, şi şi-a exprimat pe Twitter ”emoţia” faţă de ”acest moment unic”, relatează Huffington Post, potrivit News.ro .

”Astăzi este ziua cetăţenilor şi sărbătoarea democraţiei. Votul este un privilegiu, un drept o obligaţie. Iar a vota pentru prima oară în Spania şi la Barcelona este, pentru mine, un moment unic, emoţionant”, a scris el într-un mesaj postat pe reţeaua de socializare.


Citește și : Barnier: Săptămâna viitoare vom avea rezultatele negocierii între opoziția britanică și guvernul Theresa May

”Am votat în cunoştinţă de cauză”, a declarat el la ieşirea din secţia de votare, fără să precizeze cu cine.

El a rămas, de altfel, foarte departe de campanie, iar conturile sale pe reţele de socializare sunt aproape exclusiv dedicate bătăliei pentru Barcelona.

În acest scrutin local, prevăzut la 26 mai, el a candidat ca independent, însă poate conta pe susţinerea Partidului Ciudadanos (liberali, centru).

Probabil că a votat cu Ciudadanos duminică, în aceste alegeri generale convocate de premierul socialist în exerciţiu Pedro Sanchez.

Citește și : Papa Francisc cere evacuarea refugiaţilor deţinuţi în Libia

Sanchez este favorit în acste alegeri, însă ar fi nevoit să formeze o coaliţie pentru a rămâne la putere, unde a ajuns în iunie 2018, în urma unei moţiuni de cenzură a Guvernului conservator lui Mariano Rajoy (PP).