DISTRIBUIȚI
La ministra de Política Territorial y Función Pública, Carolina Darias, durante una rueda de prensa tras la celebración del Consejo Interterritorial en el Complejo de Moncloa, en Madrid, (España), a 4 de noviembre de 2020. Durante la reunión de esta tarde, el Consejo Interterritorial de Salud ha estudiado los criterios de duración de los confinamientos perimetrales y la opción de decretar confinamientos domiciliarios. 04 NOVIEMBRE 2020;COVID19;CONSEJO INTERTERRITORIAL;DARIAS;ILLA R.Rubio.POOL / Europa Press (Foto de ARCHIVO) 4/11/2020

Spania, una dintre ultimele ţări din Europa care cere în continuare populaţiei să poarte mască sanitară în transportul public pentru a preveni răspândirea de COVID-19, va ridica probabil această măsură pe 7 februarie, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Carolina Darias, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Ea a afirmat că situaţia epidemiologică din ţară este stabilă şi că serviciile medicale de urgenţă au propus ridicarea acestei restricţii. Purtarea măştii va rămâne obligatorie în unităţile sanitare.


Citește și : China anunţă o scădere cu 80% a numărului zilnic de decese asociate COVID-19

„Voi prezenta propunerea renunţării la obligativitatea purtării măştii în transportul public la şedinţa de guvern care va avea loc pe 7 februarie”, le-a declarat ea jurnaliştilor.

La trei ani de la depistarea primelor cazuri de COVID-19 în Europa, purtarea măştii sanitare a rămas obligatorie în toate sau unele mijloace de transport public în Spania, Germania, Austria şi Grecia.

Purtarea măştii sanitare în transportul public a devenit obligatorie în mai 2020.

Germania urmează să renunţe la această măsură, care se aplică în trenurile şi autobuzele de mare distanţă, pe 2 februarie. Măsura obligativităţii purtării măştii expiră în Grecia pe 30 ianuarie.

Citește și : Facebook şi Instagram îşi redeshid ‘porţile’ pentru Donald Trump