DISTRIBUIȚI
Reuters

Spania a înregistrat marţi o uşoară creştere a numărului zilnic de decese provocate de noul coronavirus, acestea ajungând în total la 26.920 după ce în ultimele 24 de ore au murit încă 176 de persoane, au anunţat autorităţile spaniole, transmite agenţia EFE, potrivit agerpres.

Este a patra zi consecutiv când numărul deceselor se menţine sub 200, deşi marţi a crescut faţă de luni, când au fost 123 de decese. ”Datele continuă în tendinţa descendentă favorabilă”, a declarat epidemiologul Fernando Simon, purtătorul de cuvânt sanitar pentru gestionarea pandemiei.


Citește și: Peste 80.000 de americani au fost răpuși de coronavirus

Numărul noilor cazuri confirmate de COVID-19 a crescut marţi la prânz cu 426 faţă de ultima raportare, ajungând în total la 228.030. ”Se descoperă în continuare cazuri şi există risc de transmitere (a virusului), aşadar nu putem lăsa garda jos”, a atenţionat responsabilul citat.

Anterior, tot marţi, guvernul de la Madrid a anunţat că persoanele care sosesc din străinătate în Spania, începând de vineri până la finalul stării de urgenţă, vor fi plasate în carantină pentru 14 zile.

Citește și: Un spital COVID-19 a luat foc în Rusia! Cinci pacienți au murit – VIDEO