DISTRIBUIȚI
teleSUR

Peste 800 de poliţişti spanioli au arestat luni aproape 30 de suspecţi în cursul percheziţiilor întreprinse în apartamentele ocupate de către traficanţi de droguri în centrul oraşului Barcelona, în cartiere devenite periculoase pentru locuitori, dar şi pentru turişti, relatează AFP, scrie Agerpres.

Bilanţul de 30 de arestări este încă provizoriu, a precizat poliţia catalană pe contul său de Twitter.


Citește și : Atac terorist în capitala Tunisiei – ATENŢIE, imagini ŞOCANTE!

Un număr de 850 de poliţişti, susţinuţi de un elicopter, au fost mobilizaţi pentru a întreprinde circa patruzeci de percheziţii în locuinţe neocupate, transformate în locuri de vânzare şi consum de heroină şi alte stupefiante.

Mai multe străzi din cartierele Barri Gotic şi Raval, în centrul metropolei catalane, au fost blocate de camioane ale poliţiei, în timp ce ofiţeri înarmaţi şi mascaţi stăteau de pază.

Poliţiştii au ieşit din imobile cu braţele încărcate de cutii de carton, sub privirile vecinilor şi ale turiştilor, care nu au ezitat să facă fotografii.

Locuitorii acestor cartiere, frecventate de către turişti, se plângeau de ani de zile în legătură cu utilizarea de către narcotraficanţi a unor apartamente neocupate, devenite proprietăţi ale unor bănci şi fonduri de investiţii după criza imobiliară din 2008.

Citește și : Teheranul condamnă atacul antisemit din Pittsburgh şi aduce un omagiu victimelor

Potrivit locuitorilor, înmulţirea acestor ”narcopisos” (apartamente ale narcotraficanţilor), a dus la o creştere a furturilor cărora le-au căzut victime turişti şi magazine. Furturile erau comise de către consumatori de droguri, aflaţi în căutare de fonduri pentru a se aproviziona cu stupefiante.

Locuitorii se plângeau de asemenea în legătură cu un climat de violenţă zilnică din cauza unor tensiuni între diferite grupuri de dealeri.