DISTRIBUIȚI

Spania, una dintre ţările cele mai afectate de coronavirus la nivel mondial, a raportat sâmbătă, pentru a doua zi consecutiv, un număr mai mare al persoanelor care s-au vindecat decât al noilor infectări, informează DPA, citând Ministerul Sănătăţii de la Madrid, potrivit agerpres.

Oficialii spanioli au declarat că peste 3.500 de bolnavi de COVID-19 s-au vindecat de boala respiratorie cauzată de virus în ultimele 24 de ore, în timp ce s-au înregistrat 3.000 de noi infectări. Totodată, în acelaşi interval de timp, 378 de persoane au murit. Aceste numere reprezintă aproape jumătate din nivelul infecţiilor şi al deceselor observate în perioada de vârf a epidemiei din Spania.


Citește și : Bilanţul pandemiei de COVID-19 a ajuns la peste 197.000 de morţi la nivel global (AFP)

După centralizarea din ultimele 24 de ore, bilanţul total în Spania este de peste 223.000 de cazuri confirmate, aproape 23.000 de decese şi peste 95.000 de vindecări.

Ţara este în stare de urgenţă din 15 martie şi aceasta a fost prelungită pentru a treia oară, până la 9 mai.

Izolarea a restricţionat sever libertatea de mişcare a oamenilor, care nu au voie să-şi părăsească locuinţele decât pentru a merge la supermarket, farmacie, la lucru şi a-şi plimba animalele de companie. Sportul în aer liber nu este permis.

Citește și : Scoţia vrea să scoată blasfemia de sub incidenţa penală

Copiii sub 14 ani nu au fost lăsaţi să iasă afară timp de aproape şase săptămâni, dar vor putea ieşi începând de duminică în compania unui adult. Ei se vor putea plimba maxim o oră şi pe o rază de un kilometru faţă de locuinţă.

Locurile de joacă rămân închise, dar copiii vor putea să meargă cu rolele, scuterele şi să se joace cu mingea.