DISTRIBUIȚI
BGR.com

Lansarea unei rachete Falcon 9, folosită de compania SpaceX şi pentru alte misiuni, a fost anulată în ultimele minute, duminică noapte, transmite luni Space.com, potrivit agerpres.

Racheta Falcon 9 trebuia să transporte pe orbită o nouă serie de 60 de microsateliţi Starlink pentru internet de mare viteză.


Citește și : Guvernul israelian este obligat să limiteze monitorizarea cazurilor de coronavirus de către serviciile de securitate

Misiunea a fost anulată în mod automat, cu mai puţin de 90 de secunde înainte de lansarea ce urma să aibă loc de la Centrul Spaţial Kennedy, aparţinând NASA, din Cape Canaveral, Florida.

„Vehiculul şi încărcătura se află în stare bună. Următoarea oportunitate de lansare va avea loc mâine”, a declarat duminică Andy Tran, reprezentant al companiei SpaceX.

Această misiune a mai fost anulată în luna februarie din cauza unor probleme de hardware şi a condiţiilor meteorologice nefavorabile. Misiunea, denumită Starlink 17, va fi cea de-a 6-a lansare a companiei SpaceX în 2021. SpaceX dispune în prezent de peste 1.000 de sateliţi Starlink pe orbită

Citește și : Ungurii se vaccinează, dar nu știu cu ce! Socialiștii de la Budapesta protestează

Prima treaptă a rachetei Falcon 9 ce va fi utilizată pentru această misiune a mai fost folosită în alte 7 misiuni – lansarea unui satelit Iridium-8, a unui satelit Telstar 18 Vantage, precum şi pentru lansarea a cinci serii de sateliţi Starlink.

Conform predicţiilor meteorologice, luni noaptea şansele ca vremea să permită lansarea misiunii Starlink 17 sunt de 70%.