DISTRIBUIȚI
haberturk.com

Forţele de securitate turce au eliminat mii de membri ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), scos în afara legii, în interiorul ţării mai rămânând puţin peste 500, a declarat miercuri ministrul de interne Suleyman Soylu, cu prilejul unei reuniuni a comandamentului de jandarmerie, potrivit agerpres.

‘Facem toate pregătirile şi ne folosim întreaga capacitate pentru a-i elimina pe aceşti 500 de terorişti în 2020’, a adăugat ministrul, citat de Xinhua.


Citește și : Ursula von der Leyen: În materie de apărare, NATO şi UE sunt complementare, nu rivale

Soylu a mai menţionat că pe teritoriul ţării s-au aflat peste 5.500 de membri ai PKK în anii anteriori.

În 2019, 111 membri PKK s-au predat forţelor de securitate, cifra totală din ultimii trei ani ajungând la 600, a mai spus ministrul turc.

PKK, care întreprinde o campanie militară împotriva Ankarei de peste 30 de ani, este trecut pe lista organizaţiilor teroriste în Turcia, SUA şi Uniunea Europeană.

‘Împreună cu 363 de terorişti anul acesta, în total 1.144 de terorişti au fost neutralizaţi după identificarea poziţiilor lor cu ajutorul dronelor’, a declarat săptămâna trecută Suleyman Soylu, dând detalii despre intensele operaţiuni de securitate desfăşurate împotriva PKK în ultimii trei ani.

Citește și : Margarita Robles preia conducerea diplomaţiei spaniole după plecarea lui Josep Borrell