DISTRIBUIȚI
East Asia Forum

Firma rusească de cercetare de piaţă Sovecon şi-a majorat estimările privind recolta de grâu a Rusiei în 2022, la 94,7 milioane de tone, de la 90,9 milioane de tone, citând randamentele record în multe regiuni şi perspectivele mai bune pentru grâul de primăvară, după ploile din ultimul timp, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Rusia este cel mai mare exportator mondial de grâu, livrând în special ţărilor din Orientul Mijlociu şi Africa.


Citește și: Hackerii ruşi au atacat Energoatom – Black News

„Recolta mare a Rusiei devine şi mai mare datorită vremii favorabile din 2022”, a apreciat analistul Sovecon Andrey Sizov.

Producţia estimată mai ridicată va avea probabil un impact limitat asupra pieţelor globale, deoarece exporturile ruse „rămân până acum la un nivel redus în sezonul iulie – iunie 2022/23”, susţine Sovecon.

Citeşte şi: Macron şi Narendra Modi s-au înţeles să ‘lucreze împreună pentru încetarea conflictului’ în Ucraina – Black News

Exporturile de grâu rusesc recoltat vara aceasta pentru sezonul 2022/23 nu vor reuşi probabil să acopere potenţialul oferit de recolta ridicată, deoarece băncile, navele şi asigurătorii sunt în continuare îngrijoraţi, în pofida asigurărilor SUA privind sancţiunile, au declarat traderii săptămâna trecută pentru Reuters.

Previziunile Sovecon pentru întreaga recoltă de cereale combinată a fost majorată la 142,6 milioane de tone, inclusiv 20,6 milioane de tone de orz şi 15,1 milioane de tone de porumb.