DISTRIBUIȚI

Soţia ambasadorului Belgiei la Seul a fost audiată joi de către poliţia sud-coreeană pentru că a agresat doi angajaţi într-un magazin care o suspectau că ar fi furat produse din respectivul centru comercial, informează vineri France Presse, potrivit agerpres.

Ambasadorul belgian Peter Lescouhier a declarat că „regretă sincer incidentul în care a fost implicată soţia sa”, precizând că „prezintă scuze şi în numele ei”.


Citeşte şi: Retragerea americană din Afganistan se desfăşoară conform planului – Black News

„Indiferent de circumstanţe, modul în care ea a reacţionat este inacceptabil”, a recunoscut el.

Soţia ambasadorului care, potrivit mass-media, se numeşte Xiang Xieqiu, „a fost interogată joi” de către un poliţist la un comisariat din Seul, care nu a oferit mai multe detalii cu privire la acest incident.

În aprilie, soţia diplomatului belgian a probat două articole într-un butic de îmbrăcăminte din Seul, apoi a ieşit din magazin. Un angajat a alergat imediat după ea, întrebând-o despre un articol pe care aceasta îl purta, ceea ce se pare a dat naştere altercaţiei.

Imagini de la camere de supraveghere arată femeia trăgând de braţ un angajat şi aplicându-i o palmă peste faţă.

Difuzate de mass-media coreene şi devenite virale pe internet, aceste imagini au provocat o imensă indignare în Coreea de Sud, o ţară foarte strictă cu aplicarea regulilor.

Vezi şi: Operaţiune împotriva traficanţilor din Rio terminată într-o imensă baie de sânge – VIDEO – Black News

În urma scandalului iscat, ambasada belgiană a publicat un mesaj bilingv al şefului misiunii pe Facebook cu scopul de a calma opinia publică. Dar versiunea coreeană a mesajului a suscitat reacţii ostile din partea unor persoane care nu au apreciat se pare tonul folosit.

Soţiile ambasadorilor beneficiază în mod obişnuit de imunitate diplomatică, dar Ambasada Belgiei a declarat că va coopera cu poliţia în acest caz.