DISTRIBUIȚI
Sky News

Soţia unui diplomat american urmează să compară în ianuarie în faţa unui tribunal din Londra în legătură cu un accident mortal în care a fost implicată în Anglia, transmite luni Reuters, potrivit agerpres

Adolescentul de 19 ani Harry Dunn a murit după ce motocicleta sa a intrat în coliziune cu maşina condusă de Anne Sacoolas în apropiere de o bază a forţelor aeriene britanice folosită de armata SUA, în august 2019. Sacoolas a primit imunitate diplomatică şi a plecat din Marea Britanie la scurt timp după accident, ceea ce a declanşat o dispută între Londra şi Washington cu privire la necesitatea revenirii ei în Regatul Unit pentru anchetă.


Citește și : Coreea de Sud NU va boicota Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing

„Deşi provocările şi complexitatea acestui caz sunt binecunoscute, rămânem angajaţi să asigurăm că se face dreptate”, a declarat un purtător de cuvânt al procuraturii britanice, care a confirmat convocarea unei audieri pentru 18 ianuarie.

Anne Sacoolas (44 de ani) ar urma participe prin videolink, au indicat media britanice, informaţie pe care procuratura londoneză nu a comentat-o.

Soţia diplomatului american a indicat mai demult că nu intenţionează să se întoarcă de bunăvoie în Anglia, unde ar putea fi condamnată la închisoare.

Citește și : În faţa valului Omicron, UK se bazează pe doza booster