DISTRIBUIȚI
Sky News

Soţia unui diplomat american acuzată că a ucis un tânăr britanic într-un accident rutier în 2019 a pledat vinovată joi în faţa justiţiei britanice, informează AFP, potrivit agerpres.

Anne Sacoolas este acuzată că a provocat moartea tânărului Harry Dunn, în vârstă de 19 ani, în august 2019, în apropierea unei baze americane din sudul Angliei, după ce l-a lovit cu maşina sa în timp ce conducea pe contrasens. Harry Dunn se afla pe motocicletă.


Citește și : SUA: Val de inculpări în urma unor transferuri de tehnologie în Rusia

După accident, şoferiţa s-a întors rapid în SUA invocând imunitatea diplomatică, un caz care a provocat tensiuni între Londra şi Washington.

Ea a fost acuzată de condus periculos care a provocat moartea, iar părinţii tânărului se luptă de trei ani pentru ca procesul să aibă loc.

Joi, în cadrul unei audieri prin videoconferinţă la tribunalul Old Bailey din Londra, soţia diplomatului a pledat nevinovată la această acuzaţie, dar a recunoscut-o pe cea, mai puţin gravă penal, de condus neglijent care a dus la deces.

Citește și : Liz Truss îşi anunţă demisia din funcţia de premier după 45 de zile de mandat

După doi ani de dispute cu autorităţile americane, care refuză să o extrădeze, procuratura britanică obţinuse în decembrie 2021 ca aceasta să se prezinte în faţa unui tribunal londonez în ianuarie, dar audierea a fost anulată.