DISTRIBUIȚI
Haaretz

Soţia premierului israelian Benjamin Netanyahu, Sara Netanyahu, a fost inculpată joi de fraudă, în cadrul unei anchete cu privire la deturnări de fonduri publice, a anunţat Ministerul israelian al Justiţiei, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Cazul vizează cheltuirea a 100.000 de dolari din fonduri publice pe mese la reşedinţa oficială de la Ierusalim a şefului Guvernului, precizează ministerul într-un comunicat.


Citeşte şi: Panama Papers ‘explodează’ cu nume noi. Messi şi Cartier sunt cap de listă

Aceste comenzi au fost fcute la restaurante – ceea ce contravine unor reglemtări care interzic o asemenea practică dacă la reşedinţă este angajat un bucătar.

Sara Netanyahu, în vârstă de 59 de ani, a fost inculpată de fraudă în formă agravantă şi de abuz de încredere, potrivit actului inculpării, comunicat presei de Ministerul Justiţiei.

Premierul Benjamin Netanyahu – el însuşi pătat într-o serie de dosare de corupţie, a denunţat drept absurde şi lipsite de fundament acuzaţiile formulate împotriva soţiei sale.

Citeşte şi: Un jurnalist german a fost ridicat de jandarmi în timpul protestului din Piața Victoriei

În acest caz, cunoscut sub numele de ”scandalul mâncării comandate”, procurorii o acuză pe Sara Netanyahu că a folosit fraudulos banii statului pentru a plăti mese în valoare de 100.000 de dolari la reşedinţa premierului în perioada 2010-2013, potrivit CNN.

Sara Netanyahu a plătit, tot ilegal, aproximativ 10.000 de dolari unor bucătari-şefi privaţi, o acuză procurorii, potrivit postului american.

Ea a negat în mod repetat că ar fi făcut ceva ilegal.