DISTRIBUIȚI
Twitter

Kellie May Chauvin, soţia fostului poliţist Derek Chauvin din Minneapolis, arestat în cazul morţii lui George Floyd în SUA, a intentat divorţ, relatează DPA, potrivit agerpres.

Femeia nu îşi doreşte pensie de întreţinere în urma divorţului, dar vrea să obţină jumătate din bunurile lor, titlul de proprietate pe casa lor din Florida şi fostul său nume, conform documentelor înaintate în instanţă, citate de TMZ.


Citește și: Justin Trudeau exclude participarea Rusiei la summitul G7

Kellie May Chauvin a precizat de asemenea că nu va plăti nici ea pensie de întreţinere, adaugă TMZ.

În vârstă de 45 de ani, femeia a intentat divorţ la câteva zile după ce Derek Chauvin l-a apăsat cu genunchiul pe gât pe George Floyd în timpul arestării, deşi bărbatul de culoare în vârstă de 46 de ani a spus în mod repetat că nu poate să respire, în prezenţa altor trei poliţişti, ignorând apelurile trecătorilor ca el să se oprească. Înregistrarea făcută de unul dintre martori a circulat intens în mass-media şi pe internet, iar incidentul a declanşat proteste ample în SUA.

Kellie May Chauvin a invocat o ‘despărţire iremediabilă’, a mai relatat TMZ.

Femeia şi-a anunţat vineri intenţia de divorţa, în aceeaşi zi în care soţul său a fost arestat, prin intermediul unui avocat.

Citește și: Autopsia independentă arată că George Floyd a fost UCIS prin strangulare

Separarea lor s-a produs joi, la trei zile după moartea lui Floyd, a adăugat TMZ.

Cei doi soţi urmau să împlinească 10 ani de căsnicie la 12 iunie.

Kellie May Chauvin are doi copii adulţi dintr-o căsătorie anterioară, conform presei locale.