DISTRIBUIȚI
geo.tv

Soţia fostului premier pakistanez Nawaz Sharif a câştigat locul de deputat lăsat vacant de soţul său în urma destituirii acestuia, la sfârşitul lui iulie, potrivit rezultatelor preliminare ale alegerilor date publicităţii luni, informează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Kalsum Nawaz a primit mai mult de 61.500 de voturi, cu circa 15.000 mai multe decât principala sa contracandidată în această circumscripţie situată în capitala culturală pakistaneză Lahore, potrivit cifrelor furnizate AFP de către un responsabil al serviciilor electorale. Rezultatele definitive ale scrutinului de duminică sunt aşteptate în timpul acestei săptămâni.


Citeşte şi: Americanii lasă să se înțeleagă că ar putea utiliza forța militară împotriva Coreei de Nord

Aceste alegeri parţiale au constituit un test de popularitate pe Sharif, „descalificat” la sfârşitul lui iulie printr-o interdicţie controversată a Curţii Supreme, în urma scandalului Panama Papers, în baza unor suspiciuni privind fapte de corupţie.

Sharif a fost nevoit să renunţe la funcţiile sale de premier şi deputat de Lahore, decizie pe care a denunţat-o public în cadrul unei serii de discursuri înflăcărate susţinute vara aceasta.

De atunci, el a fost înlocuit în fruntea guvernului de fostul său ministru al Petrolului, Shahid Khaqan Abbasi, membru al aceluiaşi partid ca şi el, PML-N.

Soţia lui Sharif, care a avut ca principală contracandidată o reprezentantă a partidului Pakistan Tehreek-i-Insaf (PTI), Yasmin Rashid, a absentat de la vot. Ea se află în prezent la Londra, unde primeşte îngrijiri pentru cancer la gât. Campania a fost dusă în numele ei de una dintre fiicele cuplului, Marvam Nawaz.

Susţinătorii PML-N au celebrat victoria în noaptea de duminică spre luni, dansând şi cântând pe străzile din Lahore.

Următoarele alegeri legislative din Pakistan sunt prevăzute să aibă loc în vara lui 2018.