DISTRIBUIȚI
afp

Un actor australian cunoscut că se deghizează în liderul nord-coreean Kim Jong Un a anunţat că a fost reţinut două ore vineri pe aeroportul din Singapore şi chestionat de autorităţi în legătură cu opiniile sale politice, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Serviciul de imigraţie şi control, precum şi poliţia din Singapore nu au făcut imediat comentarii. Incidentul a intervenit cu doar câteva zile înainte ca oraşul-stat să găzduiască discuţii pe mize mari între liderii SUA şi Coreii de Nord.


Citeşte şi: Canada LEGALIZEAZĂ marijuana

Howard X, care a refuzat să-şi spună numele real, a declarat pentru Reuters că a fost reţinut timp de două ore şi interogat în jur de 30 de minute când a sosit la primele orele ale dimineţii pe aeroportul Changi din Singapore.

El a relatat că a fost întrebat despre opiniile sale politice şi dacă a fost implicat în proteste în alte ţări şi i s-a spus să stea departe de Insula Sentosa şi de Shangri-La, două zone care sunt desemnate ca „zone de evenimente speciale” pentru summit.

”Este summitul Trump-Kim, ai venit într-un moment foarte sensibil”, i-au spus cei care l-au interogat, potrivit afirmaţiilor sale.

Citeşte şi: Erdogan spune că ar putea ridica starea de urgenţă şi va bombarda o ţară vecină

Howard X a fost la Singapore la sfârşitul lunii trecute, deghizat în Kim Jong Un pe malul golful oraşului, o zonă unde sunt situate obiective turistice precum Merlion dar şi hotelul de lux Marina Bay Sands Hotel, şi a spus că plănuieşte în zilele următoare acţiuni similare având drept scop satira politică dar că nu intenţionează să protesteze.

Grupurile pentru drepturi omului au criticat legile din Singapore pe care le consideră că limitează discursul critic şi adunările paşnice. De exemplu, protestele trebuie aprobate în prealabil şi sunt permise numai în zona centrală desemnată numită Speakers’ Corner.

Singapore şi-a susţinut poziţia că legile sale sunt necesare pentru a menţine ordinea şi armonia socială.