DISTRIBUIȚI
CNN International
This undated photo released on Tuesday, June 12, 2018, by French NGO "SOS Mediterranee", shows stranded migrants aboard a Italian Coast Guard boat as they are transferred from the SOS Mediterranee's Aquarius ship to Italian ships to continue the journey to Spain in the Mediterranean Sea. Italy dispatched two ships Tuesday to help take 629 migrants stuck off its shores on the days-long voyage to Spain in what is forecast to be bad weather, after the new populist government refused them safe port in a dramatic bid to force Europe to share the burden of unrelenting arrivals. (Kenny Karpov/SOS Mediterranee via AP)

Asociaţia SOS Méditerranée a salutat marţi turnura „pozitivă” şi posibilul „început al unei noi ere” în Italia, care şi-a redeschis de facto porturile pentru navele de salvare, lăsând să debarce sâmbătă 82 de migranţi ai Ocean Viking la Lampedusa, relatează AFP, scrie agerpres.

Decizia Italiei, luată la câteva zile după intrarea în funcţie a noului guvern din care lipseşte liderul de extremă-dreapta Matteo Salvini, survine „la 15 luni după închiderea porturilor italiene pentru navele umanitare”, când Roma a refuzat să îi primească la 9 iunie 2018 pe cei 630 de migranţi salvaţi de nava Aquarius, predecesoarea Ocean Viking, a reamintit SOS Méditerranée într-o conferinţă de presă.


Citește și : Tineri din toată lumea fac cea mai mare grevă globală pentru protejarea mediului

„Suntem foarte bucuroşi de acest semn pe care l-a dat Italia”, care revine astfel „la masa europeană a negocierilor”, a declarat directoarea adjunctă a asociaţiei, Fabienne Lassalle.

„De la o situaţie catastrofală, poate că acum suntem la începutul unei noi ere”, a adăugat ea, denunţând „incriminarea ONG-urilor” de mai mult de un an.

Deşi subliniază „caracterul pozitiv al acestei etape”, Fabienne Lassalle s-a declarat totuşi „foarte atentă”. „Este un prim semn care acum trebuie concretizat printr-un acord la Malta”, unde este prevăzută o reuniune ministerială europeană la 23 septembrie, în vederea găsirii unui acord asupra unui mecanism temporar de repartiţie, a mai spus ea.

Pentru moment, aşa cum s-a întâmplat cu Ocean Viking sâmbătă, acest tip de debarcări de migranţi salvaţi în Marea Mediterană face obiectul unor negocieri europene de la caz la caz, pentru a se stabili unde ar putea acosta ambarcaţiunea şi cum vor putea fi repartizate persoanele salvate.

Însă Fabienne Lassalle a atras atenţia că „fiecare zi pe mare este o zi prea mult”, deoarece situaţia din Mediterana „a ajuns la paroxism”. „S-a înregistrat o creştere netă a ratei mortalităţii în această zonă”, cu 646 de decese la începutul lui 2019, conform cifrelor asociaţiei.

Citește și : Columbia a fost afectată de peste 2.200 de incendii de pădure, cele mai multe în ultimii 20 douăzeci de ani

„În prezent, estimăm că un migrant din zece care încearcă să traverseze Mediterana îşi pierde viaţa”, a mai spus ea. „În 2017, era unul la 46”, a adăugat Fabienne Lassalle.

Conform Ministerului francez de Interne, 7.900 de nou-veniţi au fost înregistraţi în Malta sau în Italia de la începutul lui 2019, o tendinţă în scădere puternică faţă de 2016, când 181.000 de migranţi au ajuns în aceste ţări după ce au traversat Mediterana.