DISTRIBUIȚI
tvm.com.mt

Aproximativ 180 de migranţi veniţi pe mare se află într-o situaţie confuză în Marea Mediterană deoarece Italia şi Malta refuză să îi primească, a transmis joi organizaţia caritabilă de salvare SOS Mediterranee, potrivit DPA şi agerpres.

Frederic Penard, director de operaţiuni al SOS Mediterranee, a spus că organizaţia a trimis cinci solicitări către Italia şi Malta, de fiecare dată fără succes.


Citeşte şi: Trump şi masca anti-COVID-19. Preşedintele american continuă eschiva

Migranţii au fost salvaţi în patru operaţiuni separate, primele două având loc în urmă cu o săptămână, ei fugind de de violenţe şi abuzuri din Libia, a precizat SOS Mediterranee.

„Aproximativ 180 de supravieţuitori se află pe mare în condiţii precare de peste opt zile. Situaţia este de nesuportat”, a precizat organizaţia.

Conform SOS Mediterranee, „tensiunile de la bordul navei noastre sunt tot mai mari, iar unii supravieţuitori au ameninţat că se vor arunca în apă”.

În contextul pandemiei de noul coronavirus, atât Italia, cât şi Malta nu mai permit debarcarea imediată a migranţilor salvaţi pe mare.

Citeşte şi: Guvernatorul Băncii Naţionale a Ucrainei A DEMISIONAT

În schimb, unii migranţi salvaţi au fost plasaţi în carantină în larg, pe vase închiriate. Unii au fost interceptaţi şi întorşi ilegal în Libia, în timp ce alţii s-au înecat în mare.

Italia şi Malta sunt reticente să primească migranţi din cauză că aranjamentele care permit realocarea lor spre alte state din UE sunt în prezent suspendate.