DISTRIBUIȚI

Kim Yo Jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong Un, va vizita miercuri Zona demilitarizată (DMZ) care separă Nordul de Sud pentru a prezenta condoleanţe la decesul fostei Prime Doamne sud-coreene, Lee Hee-ho, a anunţat ministerul sud-coreean al Unificării, citat de Reuters, potrivit agerpres.

Coreea de Nord a spus că Kim Yo Jong va vizita în cursul serii localitatea de frontieră Panmunjom, conform ministerului. Se aşteaptă ca ea să se întâlnească cu oficiali sud-coreeni.


Citeşte şi: Shinzo Abe ajunge la Teheran, fiind primul premier nipon care vizitează Iranul în ultimii 41 de ani

Lee Hee-ho, care a decedat luni, a fost văduva fostului preşedinte al Coreei de Sud, Kim Dae-jung, care a devenit primul lider de la Seul care s-a întâlnit în anul 2000 cu liderul nord-coreean de la acea vreme, Kim Jong Il.

Potrivit EFE, în ciuda numelui său – Zona demilitarizată -, această arie de circa 250 km lungime şi 4 lăţime, rămâne încă una din suprafeţele cele mai militarizate din lume. Se crede că în jurul acesteia ar fi încă îngropate peste un milion de mine, iar în zonă se află circa 200 de posturi de pază ale ambelor ţări.

Citeşte şi: SUA au cerut OFICIAL autorităților britanice extrădarea lui Julian Assange

Cele două Corei continuă să se afle tehnic în război, deoarece conflictul armat în care au fost angajate între 1950 şi 1953 s-a încheiat cu un acord de încetare a focului, şi nu cu un tratat de pace.