DISTRIBUIȚI
bbc

Un sfert dintre francezi nu îşi fac ‘toaleta completă’ în fiecare zi, arată un sondaj Infop, care mai relevă un grad scăzut de ‘respectare a regulilor sanitare’ de spălare a mâinilor, transmite joi AFP, potrivit agerpres.

Francezi au reputaţia de a fi murdari şi se pare că nu pot scăpa de această imagine: ‘Numai 76% procedează la o toaletă completă în fiecare zi’, arată studiul realizat la comanda companiei Diogene France, specializată în curăţarea de locuinţe insalubre.


Citeşte şi: Arabia Saudită INTERZICE accesul pelerinilor

Dacă în cazul femeilor procentul este de 81%, în rândul bărbaţilor este de doar 71%, cei mai neglijenţi fiind şomerii (60%), locuitorii din mediul rural (59%) şi cei de peste 65 de ani (57%).

Pe de altă parte, numai 25% dintre respondenţi au afirmat că ‘se spală pe mâini după ce şi-au suflat nasul’, o dovadă a ‘ignorării regulilor sanitare de bază, în pofida mesajelor de sănătate publică şi a contextului viral care domneşte acum’, în contextul epidemiei de coronavirus, comentează autorii sondajului.

Spălarea mâinilor este mai frecventă, chiar dacă nici pe departe sistematică, după folosirea transportului în comun (37%) sau a toaletelor (71%).

Citeşte şi: ATAC armat la o fabrică de bere din SUA! Cinci oameni au murit!

În fine, 94% dintre femei îşi schimbă lenjeria intimă în fiecare zi, cu mult mai multe decât în anii 1950, când acest procent era de doar 17%. În schimb, doar trei din patru bărbaţi au acest obicei.

Ancheta a fost realizată online între 31 ianuarie şi 3 februarie, pe un eşantion de 2.500 de persoane de 18 ani şi peste, pe baza metodei cotelor.