DISTRIBUIȚI
Daily Star

Mișcarea Națională, formațiunea de extremă-dreapta condusă de Marine Le Pen, și En March, partidul fondat de președintele Emmanuel Macron, surclasează partidele tradiționale în preferințele votanților francezi înaintea alegerilor europarlamentare din 26 mai, potrivit datelor unui sondaj de opinie, scrie mediafax.

Formațiunea condusă de Le Pen s-a clasat pe primul loc în preferințele de vot, cu 25 de procente, potrivit unui sondaj realizat recent de instituitul de cercetare OpinionWay pentru cotidianul Les Echos, informează agenția Reuters.


Citește și : Pompeo invocă ‘agresiunea iraniană’ într-o controversată vânzare de arme către Arabia Saudită

La mică distanță de Mișcarea Națională se situează En March!, cu 23 de procente.

Ascensiunea celor două formațiuni s-a produs în detrimentul partidelor tradiționale, cum ar fi Republicanii (centru-dreapta), care este preferat de doar 13% din votanți.

Președintele Macron a catalogat scrutinul europarlamentar drept o bătălie între naționaliștii antiimigrație și progresiștii proeuropeni, precum el.

Potrivit sondajului, publicat joi de Les Echos, protecția mediului este principala preocupare a alegătorilor francezi înainte de alegerile pentru Parlamentul european, depășind subiecte precum combaterea terorismului, imigrația ori sistemul de securitate socială.

Citește și : Vulcanul Agung a erupt din nou; traficul aerian în zona insulei Bali a fost perturbat temporar