DISTRIBUIȚI
PressTV

Majoritatea oamenilor din ţările central, sud şi est-europene sunt împotriva migraţiei şi consideră că păstrarea culturii creştine este importantă, relevă un sondaj de opinie realizat de institutul ungar Nezopont, transmite joi MTI, potrivit agerpres.

Studiul a fost realizat în perioada 11 mai-11 iunie de acest institut pentru sondarea opiniei publice apropiat de guvernul de la Budapesta, pe un eşantion de 1.000 de persoane din 11 ţări – Ungaria, Austria, Germania, Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Slovenia, Croaţia, Serbia, România şi Bulgaria.


Citeşte şi: ‘Ţinuta indecentă’ a unei jurnaliste saudite provoacă controverse mari la Riad. Femeia este acum anchetată

Ancheta sociologică arată că 74% dintre cei intervievaţi cred că imigraţia din afara Europei către aceasta ‘nu este bună’ pentru continentul nostru. Proporţia este cea mai scăzută în Germania şi Austria, unde 53%, respectiv 56% din populaţie este împotriva migraţiei.

Migraţia este bună pentru Uniunea Europeană în opinia a 5% din unguri, 8% din bulgari, 11% din slovaci şi 13% din cehi, indică acelaşi sondaj.

Doar trei din zece respondenţi sunt de acord cu mecanismul UE de relocare a migranţilor pe baza unor cote obligatorii, în timp ce 63% se opun acestei scheme.

Citeşte şi: Un avion de pasageri S-A PRĂBUŞIT într-un cartier aglomerat din Mumbai – VIDEO

O majoritate a populaţiei din ţările analizate nu este mulţumită de liderii UE. În această privinţă, cel mai puţin nemulţumiţi sunt în România (33%), în timp ce 54% din unguri şi 67% din cehi resping ‘elita’ de la Bruxelles.

Acelaşi sondaj mai arată că două treimi din populaţia intervievată consideră că trebuie să fie conservată cultura creştină a Europei, în timp ce 30% estimează că trebuie să fie acceptate culturi şi religii noi.