DISTRIBUIȚI
AFP

Numărul ruşilor care consideră că ţara lor se îndreaptă într-o direcţie greşită a crescut la cel mai ridicat nivel din 2006, relevă un sondaj citat vineri de Reuters, potrivit agerpres.

Potrivit sondajului realizat de centrul independent Levada, 45% dintre ruşi cred că ţara lor merge pe un drum greşit, în timp ce 42% aprobă direcţia în care se îndreaptă Rusia.


Citeşte şi: Eminenţa cenuşie de la Casa Albă îi cere lui Maduro să accepte amnistia

Aceste rezultate arată o schimbare semnificativă faţă de situaţia de acum un an, când doar 28% dintre cei intervievaţi au fost de părere că Rusia merge într-o direcţie greşită şi 55% au afirmat că sunt de acord cu direcţia în care merge ţara.

Rezultatele nu sunt totuşi un risc imediat pentru preşedintele Vladimir Putin, care domină de 19 ani politica rusă şi a cărui cotă de aprobare se menţine peste 60%. Totuşi, notează Reuters, ele ridică semne de întrebare în ce priveşte felul în care Kremlinul ar putea contracara scăderea popularităţii preşedintelui constatată atât de sondaje de opinie de stat cât şi independente după realegerea sa la cârma Rusiei, anul trecut.

Citeşte şi: Germania îşi înlocuieşte vechile sale avioane de luptă

Luna trecută, un institut de sondare public a anunţat că încrederea ruşilor în Putin a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii 13 ani, pe fondul diminuării veniturilor populaţiei şi al măsurilor lipsite de popularitate luate de guvern vizând creşterea vârstei de pensionare şi a TVA.