DISTRIBUIȚI
The Trumpet

Lăcustele de deşert distrug zeci de mii de hectare de culturi şi teren de păşunat în Somalia, în cea mai mare invazie din ultimii 25 de ani din această ţară, a anunţat miercuri Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite (FAO), relatează Reuters, scrie agerpres.

Lăcustele au distrus circa 70.000 de hectare de teren în Somalia şi Etiopia vecină, ameninţând rezervele de hrană din ambele ţări şi mijloacele de trai ale comunităţilor agricole, a afirmat FAO.


Citește și : François Hollande vrea o nouă FORȚĂ de stânga în Franţa

Un roi mediu de lăcuste poate distruge culturile care ar putea hrăni 2.500 de persoane timp de un an, a mai spus agenţia ONU.

Conflictele armate şi haosul care afectează mare parte din Somalia fac ca împrăştierea pesticidelor cu avionul – pe care FAO a numit-o „măsura ideală de control” – să fie imposibil de realizat, a declarat agenţia într-un comunicat. „Impactul acţiunilor noastre pe termen scurt va fi foarte limitat”, notează organizaţia.

Citește și : Cu câteva ore înainte de votul istoric din Camera Reprezentanţilor, Trump se declară nevinovat: ‘NU am făcut nimic rău!’

Invazia de lăcuste este mult mai gravă decât prevăzuse anterior FAO şi s-a înrăutăţit din cauza ploilor abundente şi a inundaţiilor din Africa de Est în urma cărora sute de persoane au murit în ultimele luni.