DISTRIBUIȚI
YouTube

Armata americană a anunţat luni că a ucis cinci militanţi după ce a efectuat o lovitură aeriană în Somalia împotriva Al-Shabaab, o grupare islamistă militantă aliată cu reţeaua Al-Qaida, relatează agenţia Reuters, conform agerpres.

Comandamentul Militar pentru Africa (Africom) a indicat că lovitura aeriană a fost întreprinsă pe 1 aprilie în apropiere de El Bur, o localitate din regiunea somaleză semiautonomă Galmudug. ”Estimăm că nici un civil nu a fost ucis în această lovitură aeriană”, a afirmat Africom într-un comunicat.


Citește și : Rusia va expulza un diplomat din Muntenegru

SUA şi-au intensificat operaţiunile în această ţară din Cornul Africii începând de anul trecut, după ce preşedintele Donald Trump a relaxat regulile de angajare militară în zonă.

De la retragerea din capitala Mogadishu în 2011, insurgenţii au pierdut controlul majorităţii localităţilor Somaliei, dar şi-au menţinut o prezenţă puternică în regiuni din afara capitalei.

Duminică au avut loc confruntări între insurgenţi şi trupe ale Uniunii Africane (UA) timp de mai multe ore, după ce două maşini-capcană au explodat în apropierea uneia din bazele lor, potrivit poliţiei şi armatei somaleze.

Citește și : Emiratele Arabe Unite depun plângere la ICAO după un nou incident aerian cu Qatarul