DISTRIBUIȚI
twitter

Un restaurant din Olanda propune o soluţie inedită pentru a putea oferi clienţilor posibilitatea de lua masa în aer liber în perioada coronavirusului: mici cabine din sticlă, amenajate pentru două sau trei persoane pe o terasă publică, relatează miercuri Reuters, potrivit agerpres.

Chelnerii poartă mănuşi şi scuturi faciale transparente şi folosesc un suport lung pentru a aduce comenzile în cabinele din sticlă, astfel încât să asigure un contact fizic minim cu clienţii.


Citește și : Boris Johnson înfruntă opoziţia britanică cu privire la bilanţul epidemiei de coronavirus

Conceptul, aflat în prezent în faza de testare pe familiile şi prietenii personalului restaurantului ETEN, situat în centrul cultural Mediamatic, este cu siguranţă unul fascinant, clienţii având ocazia de a mânca la lumina lumânărilor, cu vedere la apă.

„Este super-confortabil, este frumos, iar mâncarea, delicioasă”, a declarat Janita Vermeulen, una dintre persoanele invitate să ia masa la restaurant, alături de colega sa de cameră.

Organizatorii numesc acest proiect „Serres Séparées” („Sere Separate”) pentru că, spun ei, că sună mai bine în franceză.

„Învăţăm acum cum să facem curăţenie, cum să servim şi cum să luăm farfuriile goale într-un mod elegant”, a explicat Willem Velthoven din cadrul Mediamatic.

Restaurantele din Olanda sunt închise publicului cel puţin până la data de 19 mai, deşi bucătăriile acestora pot funcţiona în continuare pentru livrarea de comenzi la pachet.

Citește și : Situația pandemiei de COVID-19 în Spania

Asociaţia restaurantelor din Olanda, KNH, a declarat că, deşi restaurantele au voie să redeschidă la capacitate limitată şi în condiţiile respectării măsurilor de siguranţă în vigoare, multe dintre acestea sunt ameninţate de faliment dacă regulile privind distanţa socială vor fi menţinute.

Guvernul olandez urmează să anunţe miercuri o foaie de parcurs cu privire la modul şi momentul în care va începe relaxarea restricţiilor.