DISTRIBUIȚI

Poliţia ucraineană l-a reţinut joi pe soldatul Gărzii Naţionale care a deschis focul asupra gărzilor de securitate la o fabrică militară din motive necunoscute, ucigând cinci persoane şi rănind alte cinci, a anunţat ministrul de interne Denis Monastirski într-o postare pe Facebook, informează Reuters, potrivit agerpres.

Potrivit unui comunicat al poliţiei, incidentul a avut loc în primele ore ale zilei de joi la fabrica de rachete Pivdenmaş din oraşul Dnipro (centru) în timp ce erau armele le erau înmânate gardienilor.


Citeşte şi: Canada sprijină Ucraina cu echipamente neletale – Black News

Patru militari şi o civilă au fost ucişi de soldat, înarmat cu o puşcă de asalt AK-47 şi 200 de cartuşe.

Ministrul de interne Denis Monastirski l-a numit pe soldat drept Artem Riabciuk şi a spus că va suporta „cea mai strictă responsabilitate prevăzută de lege”.

Monastirski a precizat că va fi înfiinţată o comisie specială pentru a investiga toate împrejurările care ar fi putut conduce la crimă.

Citeşte şi: Reacţia Kremlinului la răspunsul americanilor privind cerinţele de securitate – Black News

Viceministrul de interne Anton Geraşcenko a declarat că ancheta se va concentra asupra motivului autorului crimei. „În primul rând va fi studiată chestiunea dacă militarul s-a confruntat cu presiuni psihologice în echipa” sa, a spus Geraşcenko.

Anchetatorii ar urma să investigheze şi modul în care soldatul a trecut examenul medical în urma căruia i s-a permis să aibă acces la arme.