DISTRIBUIȚI

Soldaţii străini trebuie să părăsească zona de siguranţă civilă din sud-vestul Siriei din apropierea graniţei cu Israelul, cât mai curând posibil, a declarat miercuri ministrul rus de externe Serghei Lavrov, informează dpa, potrivit agerpres.

Israelul a cerut ferm armatei rivalului său Iran să părăsească complet Siria, considerând prezenţa iraniană o ameninţare la adresa securităţii sale naţionale.


Citește și : Afganistan: Atac armat asupra Ministerului de Interne; un atacator s-a detonat

Rusia a reuşit să menţină relaţii strânse atât cu Israelul, cât şi cu Iranul, în timp ce sprijină guvernul sirian în războiul civil multilateral.

Există acorduri internaţionale potrivit cărora toate forţele non-siriene trebuie părăsească zona de dezescaladare din sud-vest, a declarat Serghei Lavrov la Moscova.

Rusia lucrează cu SUA şi Iordania asupra acestei chestiuni, a adăugat Lavrov în comentarii difuzate de mass-media de stat.

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu declarase cu o zi înainte că rachetele cu rază lungă de acţiune iraniene din sudul Siriei „ne pun în pericol”.

„Prin urmare, Iranul trebuie să părăsească toată Siria”, a adăugat Netanyahu într-un comunicat. „Nu suntem mulţumiţi de retragerea Iranului doar din sudul Siriei”, a subliniat el.

Citeşte şi: Mexicul îi răspunde tăios lui Trump: ‘Nu! Niciodată!’