DISTRIBUIȚI
Daily Sabah

Soldaţi polonezi au găsit cadavrul încă unui migrant într-o pădure de lângă satul Olchowka, situat la frontiera Poloniei cu Belarus, unde în ultimele săptămâni au fost blocate mii de persoane provenite din regiuni de criză, relatează miercuri dpa, potrivit agerpres.

Lângă corpul migrantului au mai fost găsite un paşaport nigerian şi un rucsac, potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei poloneze.


Citeşte şi: PANICA creată de Omicron aruncă Europa într-o zonă foarte întunecată – Black News

Deocamdată nu sunt clare identitatea bărbatului şi dacă acesta este titularul paşaportului.

În ultima perioadă, mai multe persoane au decedat în zona frontierei polono-belaruse, unde mii de migranţi care sperau să intre pe teritoriul Uniunii Europene, în majoritatea lor originari din Orientul Mijlociu, au fost blocaţi zile la rând în condiţii de temperaturi scăzute.

UE l-a acuzat pe liderul belarus Aleksandr Lukaşenko de orchestrarea unei creşteri masive a sosirilor de migranţi la frontiera dintre Belarus, pe de o parte, şi Polonia, Lituania şi Letonia, pe de altă parte. Această creştere a avut loc în urma adoptării de către Bruxelles a unor sancţiuni împotriva Belarusului după abuzurile contra drepturilor omului şi alegerile prezidenţiale din august anul trecut, contestate vehement de opoziţia belarusă şi de Occident.

Citeşte şi: OMS: ‘Niciun motiv să ne îndoim’ că vaccinurile actuale nu protejează împotriva Omicron – Black News

Guvernele unora dintre statele membre afectate au reacţionat prin consolidarea frontierei cu garduri de sârmă ghimpată, pentru a împiedica intrarea migranţilor ilegali.

Poliţia de frontieră poloneză a anunţat miercuri că în ultimele 24 de ore au fost consemnate 51 de încercări de trecere ilegală a graniţei. Un grup de 35 de migranţi au depăşit gardul de sârmă ghimpată în apropierea satului Czeremsza şi au reuşit să intre câţiva metri pe teritoriul Poloniei.