DISTRIBUIȚI
dpa

Soldaţi ucraineni urmează să fie antrenaţi pe teritoriul german pentru a folosi sisteme de artilerie, a anunţat marţi ministrul apărării german Christine Lambrecht, transmit DPA şi Reuters, potrivit agerpres

”Lucrăm împreună cu prietenii noştri americani pentru pregătirea trupelor ucrainene pe teritoriul german, în legătură cu sisteme de artilerie”, a spus Lambrecht întâlnire organizată de secretarul american al apărării Lloyd Austin la baza aeriană Ramstein din Germania.


Citește și : Suedia şi Finlanda au convenit să depună simultan cereri de aderare la NATO

Christine Lambrecht a evocat criticile formulate la adresa Germaniei în ultimele săptămâni referitoare la refuzul său de a livra armament greu Ucrainei, dar a precizat că decizia recentă a Berlinului de a furniza echipamente antiaeriene Kievului este un progres.

”Am decis ieri că Germania va facilita livrarea de arme antiaeriene autopropulsate Ghepard pentru Ucraina”, a afirmat ministrul german, potrivit transcriptului discursului său.

Acţiunile preşedintelui Vladimir Putin în Ucraina înseamnă că Rusia ”a părăsit cercul naţiunilor civilizate”, a spus ea.

La reuniunea pe tema războiului din Ucraina organizată la baza americană Ramstein iau parte ministrul apărării din SUA, Lloyd Austin, miniştrii apărării din mai multe ţări, precum şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Citește și : Premierul Poloniei confirmă livrarea de tancuri Ucrainei

În 24 februarie, armata rusă a lansat o agresiune militară neprovocată împotriva Ucrainei, ceea ce liderul rus Vladimir Putin numeşte ”operaţiune militară specială pentru denazificarea” ţării vecine.