DISTRIBUIȚI
The New York Times

Soldaţi israelieni au pătruns luni, pentru scurt timp, pe teritoriul sirian şi au deschis focul asupra unor „suspecţi care aruncau obiecte” pe deasupra barierei de frontieră, în zona Haspin de pe Platoul Golan, rănind o persoană, a indicat armata israeliană, citată de AFP, potrivit agerpres.

Israelul a cucerit în 1967 şi a anexat o parte din Platoul Golan sirian, o regiune strategică limitrofă Libanului şi patrulată de către soldaţii săi.


Citeşte şi: În Germania se profilează o amenințare severă de dezindustrializare – Black News

Luni dimineaţă, „soldaţii au reperat patru suspecţi care lansau obiecte de-a lungul gardului de la frontieră”, a declarat armata într-un comunicat, fără să precizeze natura obiectelor lansate.

„Soldaţii au traversat frontiera pentru a aresta suspecţii şi au tras asupra unui dintre aceştia, rănindu-l la picior”, adaugă sursa citată.

Suspectul rănit, a cărui stare de sănătate nu este precizată, „a fost evacuat cu elicopterul la un spital”, indică armata israeliană, care nu menţionează ce s-a întâmplat cu ceilalţi trei indivizi suspecţi.

Citește și : Cum intenţionează UE să reducă facturile la energie?

De la începutul războiului în Siria în 2011, Israelul a efectuat sute de lovituri pe teritoriul sirian, ţintind poziţii ale soldaţilor regimului lui Bashar al-Assad, precum şi ale forţelor iraniene şi Hezbollahului libanez, care luptă alături de armata siriană.

Israelul califică aceste operaţiuni drept „necesare”, argumentând că vrea să împiedice Iranul, inamicul său nr.1, să se implanteze la frontierele sale.