DISTRIBUIȚI
Novinite.com

Bulgaria va continua să susţină Serbia pe calea integrării europene, aşa cum a făcut până acum, a declarat luni ministrul bulgar de externe, Ekaterina Zaharieva, în timpul întrevederii avute la Sofia cu ministrul sârb al integrării europene, Jadranka Joksimovic, potrivit novinite.com, relatează şi agerpres.

Potrivit şefei diplomaţiei bulgare, integrarea europeană a Balcanilor Occidentali este o prioritate a politicii externe a Bulgariei.


Citeşte şi: Bilanţul atentatelor din Sri Lanka a ajuns la 310 morţi. Poliţia face noi arestări!

Zaharieva, care este vicepremier în guvernul de la Sofia, a subliniat că o regiune a Balcanilor stabilă înseamnă o Europă stabilă, lucru reafirmat de Bulgaria în perioada în care a deţinut preşedinţia semestrială a Consiliului UE (1 ianuarie – 30 iunie 2018), când au fost deschise două noi capitole de negocieri de aderare între Belgrad şi Uniunea Europeană.

Citeşte şi: Noua IRA îşi recunoaşte vina în uciderea jurnalistei nord-irlandeze

Ekaterina Zaharieva şi Jadranka Joksimovic au insistat pe importanţa proiectelor comune bulgaro-sârbe în sectoarele energiei şi transporturilor şi au evidenţiat că există potenţial pentru dezvoltarea cooperării între Sofia şi Belgrad în educaţie şi ştiinţă.