DISTRIBUIȚI
dpa

Autorităţile germane au emis un mandat de arestare pe numele şoferului unui camion frigorific în care au fost găsiţi 31 de migranţi în timpul unui control la frontiera dintre Cehia şi Germania, informează dpa, potrivit agerpres.

Un purtător de cuvânt al Parchetului din Dresda (estul Germaniei) a confirmat că bărbatul de 57 de ani face obiectul unui mandat de arestare, dar nu au furnizat alte detalii ale incidentului. Ancheta în acest caz este în desfăşurare.


Citeşte şi: POTOP în Sicilia (VIDEO)! Cele mai puternice ploi din istorie au luat viaţa oamenilor!

Camionul frigorific se îndrepta spre Germania atunci când a fost oprit, marţi seară.

În containerul transportat de camion poliţiştii de frontieră şi vameşii germani au descoperit 31 de bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 47 de ani, întinşi pe lăzi cu pepeni şi având foarte puţin spaţiu între ei şi plafon.

Poliţia germană crede că bărbaţii provin din Turcia, Siria, Iran şi Irak.

Citeşte: Un avion de recunoaştere S-A PRĂBUŞIT în Turcia! 7 oameni au murit!

Traficanţii de persoane ascund frecvent migranţi în camioane grele ce transportă mărfuri în Europa, consecinţele fiind uneori fatale.

În 2015, în Austria, au fost descoperite 71 de cadavre într-un camion sigilat care venise din Ungaria. În 2019, 39 de vietnamezi au fost găsiţi decedaţi în apropiere de Londra într-un camion frigorific plecat din Belgia.