DISTRIBUIȚI
ITV.com

Şoferul camionului în care au fost găsite, la 23 octombrie, corpurile fără viaţă ale unui număr de 39 de migranţi a compărut luni, prin videoconferinţă, în faţa unui tribunal britanic pentru omucidere din culpă şi conspiraţie în vederea traficului de persoane, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Nord-irlandezul Maurice Robinson, în vârstă de 25 de ani, a confirmat numele şi adresa domiciliului său.


Citeşte şi: Alberto Fernandez a câştigat alegerile prezidenţiale din Argentina

Pe numele lui au fost emise 39 de capete de acuzare pentru omucidere din culpă, conspiraţie pentru trafic de persoane, conspiraţie pentru imigraţie ilegală şi spălare de bani.

Robinson nu a făcut nicio solicitare de eliberare pe cauţiune şi va rămâne în arest până la 25 noiembrie, când cazul va continua la Old Bailey, tribunalul penal central din Londra.

Citeşte şi: Scandal sexual în Congresul american! O democrată este forţată să demisioneze – VIDEO

Treizeci şi nouă de persoane – 31 de bărbaţi şi o femeie – au fost găsite miercuri decedate într-un parc industrial de la est de Londra, într-un camion frigorific al cărui container sosise de la Zeebrugge, Belgia. La scurt timp după descoperirea macabră, poliţia l-a arestat pe Maurice Robinson.

Poliţia britanică a declarat iniţial că victimele erau cetăţeni chinezi, dar este posibil ca printre ele să se afle şi vietnamezi. Mai multe familii care trăiesc în centrul Vietnamului şi-au făcut publice temerile că rude de-ale lor, având asupra lor paşapoarte chineze false, s-ar afla printre persoanele decedate. Luni, guvernul de la Hanoi a anunţat că Marea Britanie a trimis în Vietnam documente pentru verificări în cazul a patru dintre cei 39 de morţi.