DISTRIBUIȚI
Bild

Markus Soeder şi-a recunoscut înfrângerea în faţa lui Armin Laschet în cursa pentru desemnarea candidatului conservatorilor la postul de cancelar la alegerile parlamentare din luna septembrie din Germania, relatează DPA, potrivit agerpres.

El şi-a anunţat marţi decizia, după ce membrii din conducerea blocului conservator şi-au exprimat sprijinul pentru rivalul său într-un vot desfăşurat în cursul nopţii.


Citeşte şi: Ancheta Wirecard CUTREMURĂ Germania: Elita politică și financiară a fost prinsă într-un SCANDAL imens! – Black News

După ce decizia va fi confirmată oficial, Laschet va participa la alegeri din postura de candidat comun la poziţia de cancelar pentru blocul conservator, din care fac parte creştin-democraţii (CDU) conduşi de el şi Uniunea Creştin Socială (CSU) condusă de Soeder.

Citeşte şi: Omega-3 şi vitamina D reduc riscul de îmbolnăvire cu COVID-19 – Black News

Blocul conservator este cel mai mare grup din parlament şi conduce în sondajele de opinie, astfel că Laschet este favorit să îi urmeze în funcţie Angelei Merkel, care se va retrage de la putere după mai mult de 15 ani.