DISTRIBUIȚI
gov.md

Ambasadorul Uniunii Europene la Chişinău, Peter Michalko (foto), a fost acuzat de Partidul Socialiştilor (PSRM), al lui Igor Dodon, că nu ar respecta suveranitatea şi independenţa Republicii Moldova, după ce diplomatul a criticat activitatea Consiliului Audiovizualului, precum şi adoptarea mai multor legi iniţiate de PSRM, pe care le-a calificat drept ‘dubioase’, transmite marţi Radio Chişinău, potrivit agerpres.

Într-un comunicat de presă, socialiştii ‘îşi exprimă nedumerirea în legătură cu declaraţiile frecvente şi scandaloase ale unui număr de ambasadori acreditaţi în Republica Moldova’, făcând referire în special, la şeful Delegaţiei UE.


Vezi şi: NASA publică filmarea cu coborârea lui Perseverance pe Marte

Peter Michalko criticase anterior Consiliul Audiovizualului pentru că nu ar combate în mod eficient dezinformarea şi ştirile false, ceea ce a fost interpretat de PSRM drept o încercare de ‘cenzură a mijloacelor de informare inacceptabile Uniunii Europene’.

În acest context, Radio Chişinău aminteşte de legile adoptate de pe o zi pe alta de către parlament la sfârşitul anului trecut, care şi-au atras critici nu doar din partea ambasadorului UE, ci şi a societăţii civile din Republica Moldova, fiind considerate populiste, fără acoperire financiară şi prezentând riscuri de corupţie.

Citeşte şi: Soţia lui ‘El Chapo’ a fost arestată pentru trafic de droguri

Este vorba în primul rând de legea cu privire la funcţionarea limbilor, anulată ulterior de Curtea Constituţională. Apoi de cea privind anularea plăţilor din bugetul de stat pentru acoperirea miliardului deturnat din bănci la sfârşitul anului 2014, suspendată şi aceasta de Curtea Constituţională; de legile cu privire la reducerea vârstei de pensionare, de anulare a vânzării Stadionului Republican pentru construcţia Ambasadei Statelor Unite etc, notează postul de radio citat.