DISTRIBUIȚI
dpa

Social-democraţii din Germania (SPD) au prezentat luni un manifest electoral cu care speră să câştige alegerile parlamentare din toamnă, relatează DPA, potrivit agerpres.  

SPD, care fac parte în prezent din coaliţia de guvernare alături de creştin-democraţii (CDU) cancelarului Angela Merkel, au înaintat un „program ambiţios”, a spus Olaf Scholz, actual ministru de finanţe şi vicecancelar.


Citește și : Guvernul israelian este obligat să limiteze monitorizarea cazurilor de coronavirus de către serviciile de securitate

El va fi candidatul SPD pentru postul de cancelar.

„Am intrat în cursă foarte devreme. Avem candidatul pentru postul de cancelar, avem programul, şi de aceea ridicăm ştacheta”, a spus Scholz.

Printre angajamentele din manifestul electoral se numără introducerea unei limite de viteză de 130 de kilometri pe oră pe autostrăzile din Germania, un sistem de taxe mai echitabil şi creşterea investiţiilor de stat în dezvoltare durabilă.

Programul a fost conceput după o serie de dezbateri şi sondaje online, conform partidului, care este condus de Saskia Esken şi Norbert Walter-Borjans.

Alte obiective sunt folosirea doar a surselor de energie regenerabilă pentru electricitate până în 2040, majorarea investiţilor în cercetare şi dezvoltare ţinând cont de lecţiile pandemiei şi creşterea taxelor pe marile averi.

Alegerile parlamentare din Germania vor avea loc la 26 septembrie.

Citește și : Ungurii se vaccinează, dar nu știu cu ce! Socialiștii de la Budapesta protestează