DISTRIBUIȚI
Balkan Insight
epa05670860 Macedonians wait in the line to vote at a polling station in village of Murtino, FYR Macedonia, 11 December 2016. Macedonians are voting in early parliamentary elections on 11 December. EPA/NAKE BATEV

Social-democraţii au obţinut o victorie strânsă în alegerile legislative din Macedonia de Nord, potrivit Comisiei Electorale, fostul premier Zoran Zaev declarând că tabăra sa a devansat dreapta naţionalistă cu cel puţin trei locuri, relatează AFP, potrivit agerpres.

În absenţa unei majorităţi absolute, fostul partid de guvernământ va trebui să se angajeze în negocieri complicate pentru a forma un guvern de coaliţie şi, în special, să găsească aliaţi între partidele reprezentante ale minorităţii albaneze.


Citește și : The Guardian va suprima 180 de posturi, din cauza ‘şocului economic’ provocat de pandemie

„Calea noastră către progres a fost confirmată”, a declarat Zoran Zaev în discursul său despre victorie. ”Cetăţenii au votat pentru un viitor clar (…), pentru a alege un prezent mai bun şi un viitor mai bun”, a afirmat el.

Conform rezultatelor publicate de Comisia Electorală de Stat (SEC) după numărarea a 95% din voturi, social-democraţii (SDSM) au obţinut 35,8 % din voturi faţă de 34,4% cât a obţinut dreapta (VMRO- DPMNE). SEC nu a precizat numărul de locuri care ar urma să revină fiecărei tabere din cele 120 din Parlament.

Citește și : Incendiu de amploare într-un port din sudul Iranului