DISTRIBUIȚI
The Times

Reţeaua de socializare Snapchat, foarte populară în rândul tinerilor, l-a acuzat miercuri pe Donald Trump de incitare la ”violenţă rasială” şi a anunţat că nu va mai promova mesajele acestuia pe pagina Discover, a anunţat un purtător de cuvânt al reţelei, relatează AFP, scrie agerpres.

Mesajele preşedintelui american rămân totuşi vizibile pentru abonaţi în contul său şi apar atunci când un utilizator efectuează o căutare specifică.


Citește și : Trump: Invitarea Rusiei la viitorul summit G7 este o chestiune ‘de bun simţ’

”Nu vom amplifica voci care incită la violenţă rasială şi nedreptate, promovându-le gratuit pe Discover”, fluxul de informaţii al reţelei unde utilizatorii pot găsi ştiri, recomandări şi publicaţii din mass-media sau ale unor personalităţi cunoscute, a indicat reţeaua de socializare.

Snapchat se alătură astfel reţelei Twitter care a provocat indignarea preşedintelui Statelor Unite săptămâna trecută, postând avertismente asupra mesajelor pe care acesta le transmite celor peste 81 de milioane de abonaţi. Cele două reţele au ales însă să nu-l interzică total pe Donald Trump.

„Violenţa rasială şi nedreptatea nu îşi au locul în societate şi suntem solidari cu toţi cei care caută pace, dragoste, egalitate şi dreptate în America”, subliniază Snapchat.

Citește și : Peste 230.000 de cadre medicale, infectate cu COVID-19 la nivel mondial

Acest anunţ – ca cel al Twitter- survine în timp ce sute de mii de oameni demonstrează de mai bine de o săptămână în SUA – uneori violent – împotriva violenţelor poliţiei împotriva minorităţilor şi în special a populaţiei de culoare, cel mai recent caz fiind uciderea afro-americanului George Floyd de către un poliţist alb.