DISTRIBUIȚI
Mladina

Samo Fakin a demisionat vineri din funcția de ministru al Sănătății al Sloveniei, fiind devenind al patrulea ministru care își dă demisia din Guvernul actual și provocânt îngrijorări privind capabilitatea acestuia de a supraviețui până la viitoare alegeri, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit mediafax.

Samo Fakin a declarat că demisionează din motive medicale, la doar nouă zile după ce ministrul Mediului, Jure Leben, a demisionat pe fondul acuzațiilor de corupție într-un caz ce vizează proiectul unei căi ferzate din 2017.


Citește și : Trump se declară mulţumit că, în pofida condamnării lui Manafort, dosarul nu a confirmat o colaborare cu Rusia

Leben a negat orice acuzație, spunând că a demisionat pe fondul presiunii puse pe Guvern.

În luna ianuarie, ministrul Culturii, Dejan Presicek, a părăsit Guvernul din cauza disputelor din interiorul Ministerului. Ministrul Dezvoltării, Marko Bandelli, s-a retras din funcția în luna noiembrie, pe fondul unor presupuse iregularități asociate alocării de fonduri europene.

„Demisia ministrului Sănătății este cea mai mare lovitură dată Guvernul până acum, având în vedere că acest sector este crucial și afectează fiecare cetățean”, a declarat analistul Tanja Staric.

Citește și : Comisia Europeană adoptă noi reguli pentru a stimula investiţiile companiilor de asigurări

Un sondaj efectuat săptămâna trecută de agenția Mediana a arătat că 56% din sloveni susțin Guvernul actual, față de cei 63% înregistrați cu o lună în urmă.

Coaliția premierului Marjan Sarec este formată din cinci partide și deține 43 de locuri din cele 90 din Parlament.