DISTRIBUIȚI

Ministerul Agriculturii din Slovacia a anunţat luni că a descoperit virusul gripei aviare H5N8 la o fermă de păsări din vestul ţării, transmite Reuters, scrie agerpres.

Acesta este al doilea caz de gripă aviară H5N8 descoperit în Slovacia, după un prim caz descoperit la începutul acestei luni tot în zona de vest a ţării. Ministerul Agriculturii din Slovacia a precizat că ultimul caz afectează un lot de 19 găini ouătoare care nu erau destinate a fi vândute publicului.


Citește și : ‘Ianuarie Negru’, comemorat în Azerbaidjan

Separat, Organizaţia mondială pentru sănătate animală (OIE) a informat şi ea luni că Ucraina a raportat descoperirea unui focar de gripă aviară H5 la o fermă de păsări din partea vest-centrală a ţării, acesta fiind primul caz de gripă aviară H5 descoperit în Ucraina în ultimii trei ani. Citând un raport al Autorităţii veterinare din Ucraina, OIE precizează că virusul este unul de tip H5 dar nu a oferit alte detalii.

În ultimele săptămâni, mai multe cazuri de gripă aviară au fost descoperite în Slovacia, Polonia, Ungaria, Cehia şi România.

În România, aproape 23.000 de păsări de la o fermă avicolă din oraşul Seini (judeţul Maramureş) au fost eutanasiate şi urmează a fi incinerate, după ce a fost confirmat un focar de gripă aviară la o doua societate comercială situată pe aceeaşi platformă industrială agrară, unde în urmă cu câteva zile, pe 14 ianuarie 2020, a fost diagnosticat primul focar de gripă aviară din România.

Citește și : Directorul BBC îşi anunţă demisia