DISTRIBUIȚI
Sehatcoy.com

Slovacia ar putea accepta să ofere azil copiilor orfani din Siria, a declarat vineri premierul slovac Peter Pellegrini, în pofida poziției abordate de mai multe state europene privind imigranții, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit Mediafax.

Slovacia a abordat până la momentul actual o poziție dură față de imigranți, fiind în dezacord cu politicile Uniuniunii Europene.


Citește și : Mike Pompeo îşi exprimă speranţa cu privire la un al doilea summit Trump-Kim

Într-un interviu acordat agenției Reuters, pe marginea summitului Globsec Tatra, Pellegrini a declarat că Slovacia este o țară suficient dezvoltată economic pentru a putea primi „zece, douăzeci sau treizeci de copii” care în prezent se află într-una din taberele aflate în Grecia.

„Suntem politicieni, dar când îi privim pe orfanii din Siria, care la momentul actual sunt în grija altui stat membru, consider că ar trebui să fim mai umani”, a declarat Pellegrini.

Citește și : Comisia Europeană avertizează Italia că deficitul bugetar prevăzut constituie o „abatere semnificativă”

„Economia Slovaiei, societatea Slovaciei, sau cultura Slovaciei nu pot fi amenințate de câteva zeci de orfani pe care îi putem primi in orfelinatele noastre. Ar învăța limba și cultura noastră”, a adăugat acesta.