DISTRIBUIȚI

Agenţia slovacă de combatere a terorismului şi criminalităţii (NAKA) a arestat, în urma cooperării cu forţe de securitate internaţionale, un extremist de dreapta periculos în vârstă de 22 ani, informează vineri agenţia slovacă TASR, potrivit agerpres.

‘El este suspectat că a incitat public la răsturnarea sistemului politic democratic prin subversiune şi sabotaj, precum şi prin acte de terorism’, a indicat poliţia, precizând că suspectul simpatiza cu terorişti ‘albi’.


Citeşte şi: Kais Saied NU vrea observatori străini la alegerile din Tunisia – Black News

Bărbatul, care purta numele de ‘Slovakbro’ în mediul online de extremă dreaptă, posta instrucţiuni şi diagrame pentru fabricarea artizanală de arme reci, arme de foc automate, explozivi şi mine, precum şi instrucţiuni pentru atacuri de sabotaj.

De asemenea, el este suspectat de comiterea unui număr de delicte extremiste şi de simpatizare cu extrema dreaptă neo-nazistă.

Citeşte şi: CUTREMUR puternic în Peru – Black News

În urma percheziţiei domiciliare, NAKA a confiscat mai multe probe ce vor fi supuse examinării experţilor.

Poliţia slovacă a reuşit arestarea extremistului cu ajutorul omologilor cehi, al serviciului slovac de contrainformaţii militare, al Europol, Eurojust şi Biroului Federal de Investigaţii (FBI) al SUA.