DISTRIBUIȚI
YouTube

Producătorul auto Skoda şi-a menţinut şi în acest an titlul de exportatorul anului în Cehia, informează Radio Praga, scrie Agerpres.

Anunţul nu reprezintă o surpriză, întrucât cel mai mare producător auto din Cehia a dominat competiţia în ultimele decenii, fiind în mod regulat cel mai mare exportator al ţării în funcţie de volum.


Citește și : Miniştrii de Externe rus, turc şi iranian se apropie de un acord în vederea unei noi Constituţii siriene

Pentru 2018, Skoda a raportat o creştere cu 18%, exportând automobile în valoare de 366 miliarde de coroane, aproape 9% din totalul exporturilor ţării.

Pe lângă Skoda, topul principalilor exportatori din Cehia este dominat de firma taiwaneză Foxconn şi conglomeratul din domeniul agricol Agrofert.

Skoda, deţinută de grupul german Volkswagen, a raportat în primele 11 luni din acest an o creştere a vânzărilor de 5,1%, la 1,14 milioane de vehicule. Cel mai bine vândut model este Skoda Octavia, dar este în creştere cererea pentru SUV-ul Karoq.

Citește și : Marea Britanie: 3.500 de militari în stare de alertă pentru o eventuală criză generată de Brexit

Anul 2017 a fost unul de succes pentru Skoda, care a vândut pe plan global un nivel record de vehicule – 1,2 milioane – în timp ce profitul a crescut semnificativ.