DISTRIBUIȚI

Pompierii din Peru au depus mari eforturi joi pentru a ţine sub control un incendiu de pădure declanşat în apropiere de ruinele incaşe de la Machu Picchu după ce flăcările ameninţau să se apropie periculos de mult de acest oraş străvechi din Munţii Anzi, informează Reuters, potrivit agerpres.  

Incendiul, care a cuprins o suprafaţă cât jumătate din cea a oraşului Vatican, a fost declanşat marţi de fermierii care au dat foc vegetaţiei şi unor deşeuri vegetale pentru a pregăti terenul în vederea noilor însămânţări.


Citește și : Xi Jinping: ‘Nu există niciun motiv pentru a schimba’ principiul ‘o ţară, două sisteme’

Începând de miercuri, aproximativ 20 de hectare au fost afectate de foc, a precizat primarul oraşului învecinat Cusco.

Machu Picchu, un complex de structuri din piatră aşezat pe vârful unui munte, a fost construit cu peste 500 de ani în urmă de incaşi, al căror imperiu se întindea peste regiuni vaste din America de Sud, din sudul Ecuadorului de astăzi şi până în centrul statului Chile.

Regiunea izolată în care a izbucnit incendiul a îngreunat eforturile pompierilor.

”Luptăm deja de două zile cu incendiul de pădure şi a fost imposibil să-l ţinem sub control, având în vedere că se află într-o regiune destul de inaccesibilă”, a spus Roberto Abarca, directorul departamentului pentru securitate şi managementul situaţiilor de risc din Cusco.

Citește și : SUA deplâng ‘erodarea autonomiei’ în Hong Kong, la 25 de ani de la retrocedare

Ruinele impresionante de la Machu Picchu, care au transformat regiunea înconjurătoare Cusco într-o destinaţie turistică foarte populară, sunt considerate una dintre cele şapte minuni ale lumii moderne.