DISTRIBUIȚI
IrishCentral

Cele trei partide principale din Irlanda au obținut procente foarte apropiate în cadrul alegerilor parlamentare desfășurate sâmbătă în această țară, arată rezultatele unui exit poll comandat de televiziunea de stat RTE, citat de site-ul agenției de presă Reuters, scrie mediafax.

Potrivit acestui exit poll, Fine Gael, partidul de centru-dreapta al premierului Leo Varadkar, a obținut 22,4% din voturi, în timp ce formațiunea naționalistă Sinn Fein a obținut 22,3%.


Citește și : Militarul thailandez care a ucis zeci de persoane într-un mall ‘a fost împuşcat mortal’ de forţele de securitate

De asemenea, partidul Fianna Fail, care era considerat favorit înaintea scrutinului de sâmbătă, a obținut 22,2% din sufragii.

Irlanda a organizat sâmbătă alegeri parlamentare, după ce premierul Leo Varadkar a anunțat în ianuarie convocarea de alegeri pentru formarea unui nou Guvern în contextul unui summit UE crucial post-Brexit, care va avea loc în martie.

Citește și : Botswana a vândut la licitaţie permise pentru vânătoarea de elefanţi la un preţ de 43.000 de dolari pe animal