DISTRIBUIȚI
REUTERS

Situaţia cauzată de epidemia de COVID-19 în Indonezia se află în pragul unei catastrofe, în contextul în care varianta Delta a noului coronavirus, mai infecţioasă, domină transmiterea virală şi sufocă spitalele din această ţară din sud-estul Asiei, a avertizat marţi Crucea Roşie, potrivit Reuters și agerpres.

Indonezia a raportat în ultimele bilanţuri zilnice record de peste 20.000 de infectări în cadrul unui nou val de contaminări, alimentat de apariţia variantelor de virus extrem de transmisibile şi de o mobilitate sporită a populaţiei după luna postului musulman.


Citește și: Suntem SPIONAȚI prin telefoane, computere, televizoare, mașini. Chiar și prin soneria de la ușă!

„În fiecare zi vedem cum această variantă Delta aduce Indonezia mai aproape de o catastrofă COVID-19”, a declarat Jan Gelfand, şeful delegaţiei indoneziene a Federaţiei Internaţionale a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie (IFRC), lansând un apel pentru garantarea unui acces mai bun la vaccinuri la nivel global.

Spitalele din mai multe zone desemnate în „zona roşie” funcţionează peste capacitatea maximă, inclusiv în capitala Jakarta, unde paturile dedicate izolării pacienţilor cu COVID-9 erau ocupate în procent de 93% duminică.

Varianta Delta de coronavirus a fost identificată pentru prima dată în India şi acuzată de o creştere rapidă a numărului de infectări în numeroase ţări.

Citește și: Americanii vor relații mai stabile cu Rusia, dar vor riposta la atacuri. Cu China este mai complicat

Indonezia se bazează pe vaccinarea în masă pentru combaterea virusului, însă doar 13,3 milioane de persoane dintre cei 181,5 milioane de rezidenţi vizaţi de campania de imunizare au primit cele două doze necesare începând din luna ianuarie.

Citând surse care au preferat să rămână anonime, publicaţia The Straits Times a relatat marţi că Guvernul de la Jakarta va înăspri restricţiile antiepidemice începând de miercuri, interzicând accesul în restaurante şi solicitând rezultate negative la teste PCR pentru transportul aerian pe plan intern.