DISTRIBUIȚI
Indiatimes.com

Sistemul de sănătate fragil al Portugaliei se află sub presiune tot mai mare din cauza creșterii îngrijorătoare a infecțiilor cu coronavirus. Portugalia a raportat sâmbătă 10.947 de cazuri noi și 166 de decese, cel mai grav bilanț de la începutul pandemiei, scrie mediafax.

Bilanțul vine la o zi după instituirea unui nou lockdown.


Citește și : Grecia va începe din 18 ianuarie relaxarea restricţiilor

Numărul total de infecții în țara cu puțin peste 10 milioane de locuitori a ajuns la 539.416, iar decesele au crescut la 8.709, conform Reuters.

Sistemul de sănătate, cu cele mai puține locuri în spitale la 100.000 de locuitori din Europa, poate găzdui maxim 672 de pacienți cu COVID-19 în terapia intensivă, conform datelor Ministerului Sănătății.

În acest moment, sunt internați 638 de persoane în ATI, iar Asociația Portugheză a Administratorilor de Spitale a estimat o creștere a cazurilor pentru săptămâna viitoare.

Citește și : Letonia introduce obligativitatea testelor negative anti-covid pentru toţi călătorii care vor să intre în ţară

În presă circulă imagini cu ambulanțe care transportă pacienți cu coronavirus și stau la coadă în fața spitalelor din Lisabona și din alte zone.

„Am fost informat despre un pacient care a murit într-o ambulanță”, a declarat Jaime Soares, șeful Ligii Pompierilor din Portugalia, pentru agenția de știri Lusa.