DISTRIBUIȚI

Numărul persoanelor din Bulgaria confirmate cu COVID-19 a ajuns marţi la 565, în creştere cu 24 faţă de ziua anterioară, a anunţat celula guvernamentală de criză de la Sofia, informează novinite.com, potrivit agerpres.

Până în prezent în Bulgaria au decedat 22 de persoane din cauza coronavirusului SARS-CoV-2. În spitalele bulgare sunt internaţi 201 pacienţi cu COVID-19, dintre care 26 se află la terapie intensivă.


Citeşte şi: Cardinalul George Pell SCAPĂ de puşcărie

Şeful celulei guvernamentale de criză de la Sofia, generalul Venţislav Mutafciski, a declarat că restricţiile trebuie să rămână în vigoare până la Paşti (19 aprilie).

Potrivit site-ului koronavirus.gov.hu, în Ungaria numărul cazurilor confirmate de contaminare cu SARS-CoV-2 creşte gradual, ajungând marţi dimineaţă la 817; numărul persoanelor decedate este de 47.

Până acum în Ungaria 71de pacienţi s-au vindecat complet.

Gergely Gulyás, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, a anunţat marţi că ar putea fi necesare măsuri de protecţie suplimentare în următoarele luni şi a cerut populaţiei şi politicienilor să coopereze deplin în combaterea epidemiei de COVID-19.

Experţii de la laboratorul Centrului naţional ungar pentru sănătate publică au izolat mai multe tulpini ale coronavirusului. Şeful laboratorului, virusologul Zoltán Kis, a afirmat că pe baza rezultatelor se pare că agentul patogen a ajuns în Ungaria din câteva locuri diferite.

Numărul persoanelor decedate din cauza COVID-19 în Republica Moldova a ajuns la 21 după ce, marţi, au fost confirmate încă două decese. Alte 77 de persoane contaminate sunt spitalizate în stare gravă. Autorităţile medicale de la Chişinău au raportat că până acum au fost tratate, în total, 40 de persoane infectate cu COVID-19.

Conform datelor oficiale, până marţi dimineaţă în Republica Moldova au fost confirmate 965 de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2, 111 fiind importate, iar restul cu transmitere locală. Cele mai multe cazuri s-au înregistrat în municipiul Chişinău (316), Ştefan Vodă (148) şi raionul Soroca (125).

În Serbia, numărul de persoane testate pozitiv cu SARS-CoV-2 în Serbia era marţi dimineaţă de 2200, potrivit site-ului de ştiri covid19.rs.

Laboratorul naţional al Institutului Torlak din Belgrad a testat până luni seara 8552 de persoane eligibile (situate în zona de transmitere intensă a virusului şi prezenţa simptomelor de infectare a tractului respirator).

Citeşte şi: BoJo a fost transferat la terapie intensivă! Starea de sănătate a premierului britanic rămâne neschimbată

Centrul de sănătate publică al Ministerului Sănătăţii ucrainean a anunţat că în Ucraina numărul cazurilor confirmate de COVID-19 era marţi, la ora 09:00, de 1462, dintre care 104 copii. O proporţie de 74% dintre cei infectaţi au vârste cuprinse între 30 de ani şi 69 de ani.

Un număr de 45 de pacienţi au decedat, dintre care 85% aveau vârste de peste 50 de ani.

Cele mai multe cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 se înregistrează în oraşul Kiev (253) şi regiunile Cernăuţi (247), Ternopil (168) şi Ivano-Frankovsk (160).