DISTRIBUIȚI
Wikipedia

Situaţia din Polonia şi Ungaria s-a deteriorat după activarea Articolului 7 al Tratatului Uniunii Europene, se arată într-o rezoluţie a Parlamentului European, scrie mediafax.

„Discuţiile cu Polonia şi Ungaria nu au condus încă aceste ţări să se realinieze la valorile fondatoare ale UE”, a transmis Parlamentul UE.


Citește și : Ucraina cere ajutorul FBI în investigaţia unui presupus atac cibernetic comis de hackerii ruşi

Într-o rezoluţie aprobată cu un raport de voturi de 446 la 178, eurodeputaţii notează că rapoartele de evaluare elaborate de Comisia Europeană, de ONU, de Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) şi de Consiliul Europei (CoE) arată că „situaţia atât în Polonia, cât şi în Ungaria s-a deteriorat după activarea Articolului 7(1)”.

Eurodeputaţii au atras atenţia că audierile organizate de Consiliul UE în virtutea procedurii declanşate prin Articolul 7 nu sunt constante şi nici structurate. Membrii Parlamentului European au cerut Consiliului UE să abordeze recomandările concrete adresate celor două ţări, pentru a se asigura că legislaţia UE este respectată.

„Eşecul Consiliului UE de a utiliza concret Articolul 7 continuă să submineze integritatea valorilor comune europene, încrederea reciprocă şi credibilitatea Uniunii Europene ca întreg”, precizează Parlamentul UE.

Citește și : Producţia de uraniu îmbogățit a Iranului este mai mare acum decât cea produsă înainte de acordul nuclear (Rouhani)