DISTRIBUIȚI

Situaţia de „urgenţă economică” generată de pandemie abia a început, a declarat, joi, ministrul britanic de Finanţe, Rishi Sunak, avertizând că activităţile economice şi locurile de muncă vor fi afectate grav, potrivit mediafax.  

„Ne confruntăm cu o urgenţă medicală care nu s-a încheiat. Iar urgenţa economică abia a început. De aceea, am luat şi continuăm să luăm măsuri extraordinare, pentru protejarea locurilor de muncă şi a veniturilor”, a declarat Rishi Sunak, potrivit cotidianului The Guardian şi postului BBC News.


Citește și : Toate școlile din Pakistan au fost ÎNCHISE

Conform datelor prezentate de Oficiul pentru Responsabilitate Bugetară, economia Marii Britanii va avea o scădere de 11,3% în 2020. Încheierea tranziţiei post-Brexit fără niciun acord riscă să genereze o scădere de încă 2% a PIB-ului Marii Britanii.

Rishi Sunak a anunţat alocarea a încă 55 de miliarde de lire sterline (61 miliarde de euro) pentru gestionarea efectelor economice şi sociale generate de restricţiile antiepidemice.

Creditele guvernamentale contractate anul acesta au atins nivelul-record de 394 de miliarde de lire sterline (441 de miliarde de euro).

Citește și : Transportul vaccinului anti-COVID, o adevărată provocare pentru companiile de logistică